OVAKO BAKIN KOLAČ SPREMAJU NA SELU: Uspeva iz prve, mekan je kao duša, a ostaje SVEŽ I DO NEDELJU DANA
Gelete, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

NJAMI

OVAKO BAKIN KOLAČ SPREMAJU NA SELU: Uspeva iz prve, mekan je kao duša, a ostaje SVEŽ I DO NEDELJU DANA

Bakin kolač ili galete su mnogima omiljena poslatica iz detinjsta, a uz ovaj recept sigurno će vam uspeti iz prve

Objavljeno: 21:03h

Neki ih zovu galete, neki čak i vafle, po ugledu na belgijsku poslasticu, koja se uglavnom služi sa čokoladom, ali napoznatiji naziv im je bakin kolač. Mekani kolač koji se pravi od jednostavnih sastojaka podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju, a ovo je najbolji recept koji sigurno uspeva.

Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i nedelju dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.

Sastojci:

6 jaja

250 g margarina

300 g šećera

500 g brašna tip

1 prašak za pecivo

2 kesice vanilin šećera

Bakin kolač
foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Priprema:

U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Zamesiti glatko testo koje treba da bude mekše, pa ostaviti da malo odstoji. Peći u pekaču za galete nekoliko minuta. Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja. Nemojte stavljati ni premalo, jer nećete dobiti taj prepoznatljivi oblik srca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.