savet
NI SLUČAJNO NEMOJTE DA BACATE PRVU VODU U KOJOJ SE KUVA PASULJ: Malo ko zna za šta sve MOŽE DA BUDE KORISNA
Ali ovi trikovi mogu da vam budu korisni
Domaćice kada kuvaju pasulj često bacaju prvu vodu.
A malo ko zna da može da se koristi u određene svrhe.
Znamo da se jede redovno kod nas.
Pogotovo u hladnim danim uz razne salate.
Ali ovi trikovi mogu da vam budu korisni.
U neka davna vremena, kada nisu postojala kupovna sredstva, domaćice su čistile dom najčešće hranom. Pa tako su svežim hlebom prale zidove, kamene podove mlekom, prozori su se čistili krompirom...
Danas znamo da su sirće, limunov sok i soda bikarbona moćna sredstva za čišćenje gotovo svih površina i aparata i u kuhinji i kupatilu, a retko ko zna da i pasulj može biti koristan.
Zapravo, voda u kojoj se ova namirnica kuva.
Znate kako kada kuvate pasulj, onu prvu vodu bacite? E pa, nemojte! Procedite je (od eventualnih ljuski koje je povrće pustilo), i pomešajte sa vrelom vodom.
Ova mešavina čini čuda za staklene površine - od prozora, preko ogledala, pa sve do posuđa. Predmete dobro poprskajte mešavinom, istrljajte sunđerom, pa isperite.
Za nešto jači "dezinfekcioni" efekat i kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta. Videćete, rezultat je neverovatan!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!