Prijatno
OVO JE NAJISPRAVNIJI RECEPT ZA LESKOVAČKU MUĆKALICU: Cela porodica da se PREJEDE, I OPET DA TRAŽI JOŠ (FOTO)
Kada je gotovo jelo zaljutite tucanom ljutom paprikom po ukusu
Leskovačka mućkalica ukusna da ukusnija ne može biti.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa od vrata
- 200 g sveže mesnate slanine
- 5 glavica crnog luka
- 10 pečenih iseckanih paprika
- 500 g flaširanog paradajza iz zimnice
- so, biber, biljni začin
- 1,5 dl ulja
- 2 glavice belog luka
- tucana ljuta paprika
Priprema:
Meso isecite na kocke i začinite ga po ukusu i obmotajte slaninom. Propržite ga. Sitno iseckajte crni luk i dinstajte ga na ulju. U tako prodinstan luk dodajte pečene paprike, paradajz i beli luk i dinstajte dok ne ispari sva tečnost.
U to dodajte meso, nalijte ga vodom i krčkajte dok se sve ne sjedini u kompaktnu masu. Na kraju leskovačku mućkalicu presipajte u zemljanu posudu i kratko je zapecite u rerni.
Kada je gotovo jelo zaljutite tucanom ljutom paprikom po ukusu. Uživajte u ukusnom obroku.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!