poslušajte
DODAJTE 1 SASTOJAK U PASULJ I BIĆE GOTOV ZA 45 MINUTA: Ne treba vam EKSPRES LONAC, domaćice ZA OVO NIKAD NISU ČULE
Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja
Kuvanje pasulja ume da bude naporno za domaćice, jer mu treba mnogo vremena da bude gotov.
Stajanje pored šporeta zamara, ali postoje rešenja kako da skratite sebi muke.
Ovo je genijalno i svi ćete moći da ga spremate češće, a da bude gotov očas posla.
Ima tu različitih teorija i trikova koji ne podrazumevaju da pasulj potopite prethodne noći u hladnu vodu.
Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja. A ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.
Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocedite vodu i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.
Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj.
I na poslednjem mestu, ali ne i po važnosti – vreme za kuvanje pasulja zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!