preukusno
OVAKO HRVATI SPREMAJU GULAŠ: Bez ovog POVRĆA ne mogu da GA ZAMISLE, recept će vas RASPAMETITI
Kad jelo bude gotovo, polako dodajemo sos od pavlake u gulaš dok se ne zgusne
Gulaš na hrvatski način.
POTREBNI SASTOJCI
ulje - 3 - 4 supene kašike
crni luk - 4 glavice
svinjsko meso - 1 kg
biber - 1 kašičica
kiseli kupus - 500 g
so
biber
kumin
pavlaka za kuvanje - 1 šolja
brašno - 1 supena kašika
Zagrejte ulje i dodajte iseckani luk. Dinstajte malo i dodajte meso, isečeno na kockice. Kuvajte dok meso ne dobije zlatnu boju.
Nakon toga dodajte alevu papriku i vodu, koliko da oblije meso do pola.
Ostavite da vri na tihoj vatri oko 10 minuta.
Nakon toga stavite isečen kiseli kupus, so, biber i kumin.
Stavite poklopac i ostavljamo da se kuva na tihoj vatri dok meso potpuno ne omekša.
Za to vreme umutite pavlaku i brašno u 3/4 šolje vode.
Kad jelo bude gotovo, polako dodajjte sos od pavlake u gulaš dok se ne zgusne.
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!