UKUSNO !
POTAŽ OD BUNDEVE KOJI SE SPREMA BAŠ BRZO: Pravo jesenje jelo koje ćete obožavati
Za vas smo pripremili recept za ukusan potaž koji nećete moći da prestanete da jedete
Bundeva je sinonim za jesen. Nekada su je bake i deke sekli na deblje kriške, pa su ih stavljali u peć, a za rezultat bi dobili ukus kom ne mogu da pariraju ni kupovni slatkiši.
Slatka, mirisna i kremasta, baš takva je bundeva.
Pored ovog načina pripreme, domaćice bundevu koriste i za pite i mnoga druga jela, ali i za potaže.
Za vas smo pripremili recept za ukusan potaž koji nećete moći da prestanete da jedete.
Sastojci:
500 g bundeve
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
dva dl neutralne pavlake
so
biber
ulje
semenke bundeve za dekoraciju
Priprema:
Bundevu očistite od semenki, pa je isecite na komade i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Šargarepu, crni i beli luk iseckajte sitno. Crni luk propržite na malo ulja, a onda dodajte beli luk i šargarepu, pa sve dinstajte zajedno.
Pečenu bundevu odvojte od kore, pa samo unutrašnjost stavite zajedno sa lukom i šargarepom. Nalijte vodu tako da povrće ogrezne.
Štapnim mikserom ispasirajte povrće da dobijete gustu masu.
Dodajte neutralnu pavlaku, so i biber, pa sve zajedno kuvajte još pet minuta.
Kada je potaž gotov, dodajte mu i sitno seckane semenke bundeve.
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!