preukusno
OVAKO BOSANCI SPREMAJU LJUTENICU: Domaćice, odmah ćete ZAPISATI RECEPT za ovu PIKANTNU ZIMNICU
Od ove mere se dobije jedna tegla srednje veličine i jedna manja
Recept za ljutenicu na bosanski način.
Sastojci:
Crvene paprike: 2 kg
Ljute papričice: dve
Beli luk: 4 čena
Sirće: 100 ml
Ulje: 50 ml
Šećer: 50 gr
So: 30 gr
Priprema:
Paprike ispeći u rerni ili na žaru. Pečene paprike staviti u posudu sa poklopcem i ostaviti da se ohlade..
Hladne paprike oguliti, očistiti i iseći na trakice. Dodati sitno seckani beli luk i ljute papričice.
Sirće, ulje, šećer i so kuvati pa dodati paprike i kuvati zajedno 15 minuta. Vrelo pakovati u vrele tegle, zatvoriti i zamotati u krpu. Po želji staviti biber u zrnu, peršun.
Od ove mere se dobije jedna tegla srednje veličine i jedna manja.
(Espreso/Bosanskakuhinja.ba)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!