Sočno i ukusno
NI U JUGOSLAVIJI NIJE BILO OVAKO DOBRO: Slani rolat za koji se TRAŽI PRIBOR VIŠKA, idealan za goste (RECEPT)
Rolat seći na kolutove željene debljine, servirati i poslužti
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine.
Slani rolati su vrsta predjela koja je nezaobilazna na svečanim i slavskim trpezama. Zgodni su jer ih možete napraviti i nekoliko dana ranije pa ih čuvati u frižideru do posluženja. Pored dekorativnog izgleda, sa punjenjem po želji veoma je i ukusan i među prvima nestane sa stola.
Sastojci:
Za rolat:
- 6 jajeta
- 180 ml jogurta
- 2 kašike ulja
- 6 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ajvara
Za nadev:
Priprema:
Za koru: Mikserom umutiti belanca u čvrst sneg. Zasebno umutiti žumanca, uliti jogurt, ulje, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ajvar, posoliti i lagano umutiti mikserom. Umešati šam od belanaca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu uliti u pleh obložen pek paprom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne, uviti u pek papir na kome se pekla i obmotati navlaženom kuhunjskom kpom. Ostaviti da se dobro ohladi.
Za nadev: U dublju posudu staviti krem sir, dodati kiselu pavlaku, secknu šunku, seckane kisele krastavčiće i izmešati. Odviti koru, naneti nadev i ravnomerno rasporediti po kori. Zaviti rolat. Rolat uviti u alu-foliju i ostaviti u frižider da se stegne. Rolat seći na kolutove željene debljine, servirati i poslužti.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!