kao duša
BAKA NAM OTKRIVA RECEPT ZA NAJMEKŠU POGAČU: Priprema je vrlo laka, ZAVOLEĆETE je na prvi zalogaj! (VIDEO)
Mesiti da bude glatko pa ga ostaviti da odmori na toplom
Čim sam je videla, postala jedna od moji omiljenih. Ali ispala je i više od toga- najmekša do sad- pogača.
Potrebno je:
- 400 ml mleka
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 600-650 gr brašna
- 30 ml maslinovog ulja
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka dodati šećer pa kad zapeni dodati ostatak mleka brašno ulje so i zamesiti mekše testo.
Mesiti da bude glatko pa ga ostaviti da odmori na toplom 30 minuta.
Istresti na sto razviti u pravougaonik 2 cm premazati maslinovim uljem i iseći na trake za 2 prsta . Uviti svaku traku kao puža i redjati u podmazan pleh.
Ostaviti da poraste i premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C oko 40 minuta.
Ohladjenu služiti. Kao pena... Vrhunska!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!