NAPRAVITE DOMAĆI HLEB SA HRSKAVOM KORICOM: Ne treba vam TEPSIJA, samo se STAVI u OVO (RECEPT)
Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/ Przepiski

ništa bolje od toga nema

NAPRAVITE DOMAĆI HLEB SA HRSKAVOM KORICOM: Ne treba vam TEPSIJA, samo se STAVI u OVO (RECEPT)

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C/356°F 40 minuta

Objavljeno: 21:46h

Hleb je neizostavna namirnica na srpskoj trpezi. Nijedan obrok se ne može zamisliti bez njega, a umesto da ga kupujeto evo kako da ga umesite. Zaboravite na pekaru i napravite sami pravi domaćinski hleb. Testo se lako mesi, kratko morate da sačekate da odstoji i eto ukusnog obroka.

Sastojci:

700 g brašna

400 ml vode

10 g suvog kvasca

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

30 g otopljenog putera

1 kašika šećera

1 kašičica soli

Priprema:

U činiji pomešajte 400 g brašna, dodati suvi kvasac, šećer, so, zagrejanu vodu i otopljen puter. Dobro promešajte i poklopite. Ostavite 20 minuta da se aktivira kvasac.

Hleb
foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

Zatim dodajte ostatak brašna i zamesite meko testo. Dobijeno testo stavite u kesu za pečenje. Na gornjoj strani testa pravimo rez. Ostavite 20 minuta. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C/356°F 40 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.