OD VARDARA DO TRIGLAVA SE SA OVIM DORUČKOM ZAPOČINJAO DAN: Sada svi ODMAHUJU rukom, a JUGOSLOVENI SU SE PREJEDALI
Foto: Printscreen/Youtube/SVET KUHINJE - KITCHEN WORLD

jeste li znali?

OD VARDARA DO TRIGLAVA SE SA OVIM DORUČKOM ZAPOČINJAO DAN: Sada svi ODMAHUJU rukom, a JUGOSLOVENI SU SE PREJEDALI

Ukoliko želite da se prisetite kako su domaćice u staroj Jugoslaviji pripremale poparu recept je u nastavku

Objavljeno:

Evo kako da napravite pravu starinsku poparu.

Kao deca često smo za doručak jeli jelo od bajatog hleba i domaćeg sira, a danas je popara jelo koje je malo zapostavljeno. Ukoliko želite da se prisetite kako su domaćice u staroj Jugoslaviji pripremale poparu recept je u nastavku.

Sastojci:

pola bajatog hleba

1 šolja mleka

3 čaše vode

1-2 kriške sira

so

Priprema:

Popara
foto: Printscreen/Youtube

Hleb isecite na kockice i stavite u šerpu. Sipajte mleko i vodu i promešajte. Dodajte izdrobljen sir i posolite ako sir nije slan. Kuvajte dok hleb ne upije tečnost. Servirajte toplo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.