BRZA GOVEĐA ČORBICA IDEALNA ZA JESENJE DANE: Sve u šerpu na KRČKANJE! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

ukusno i zdravo

BRZA GOVEĐA ČORBICA IDEALNA ZA JESENJE DANE: Sve u šerpu na KRČKANJE! (VIDEO)

Specifičnost recepta u nastavku je ta što nema klasičnog kuvanja na ringli i postepenog dodavanja sastojaka, već se sve odmah stavi u šerpu i krčka u rerni

Objavljeno:

Topla čorba je uvek dobra preporuka kada napolju padnu temperature.

Sa dolaskom hladnijeg vremena naš organizam traži neku topliju hranu poput čorba, potaža, supica ili drugih jela na kašiku. Specifičnost recepta u nastavku je ta što nema klasičnog kuvanja na ringli i postepenog dodavanja sastojaka, već se sve odmah stavi u šerpu i krčka u rerni. Rezulatat je ukusna čorba od goveđeg mesa sa povrćem.

Sastojci:

500 g govedine

1 crni luk

2 šargarepe

3 paprike

2 krompira

1 l goveđeg bujona

majčina dušica, ruzmarin, so, biber, lovorov list

maslinovo ulje

Priprema:

Meso isecite na komade srednje veličine. Rasporedite podjednako u dve šerpice (koje mogu u rernu). Posolite, pospite biberom, ruzmarinom i majčinom dušicom. Isecite povrće i takođe ga ravnomerno rasporedite u dve šerpice. Dodajte čorbu i po jedan lovorov list. Zatvarite ih poklopcem. Prebacite šerpe na pleh. Stavite ih u hladnu rernu a zatim je uključite i pecite na 220° C 80 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.