I DANAS SE PRAVI
JUGOSLAVIJO, JUGOSLAVIJO! Recept koji je SVE NARODE BIVŠE SFRJ okupio za istim stolom (FOTO)
Obično su bile super, brzi i topli obrok za večeru ili doručak
Sastojci
Potrebno je:
1 hleb
3 jajeta
100 ml mleka
ulja za prženje
Priprema
Hleb, star 1-2 dana, iseći na parčiće. Jaja ulupati viljuškom u dublji tanjir i dodati mleko. Kriške hleba umočiti u ulupana jaja sa mlekom i stavljati u tiganj sa dobro zagrejanim, vrelim uljem. Pržiti sa obe strane po minut, samo da lepo požute i vaditi u posudu sa ubrusom ili salvetom kako bi upile višak masnoće.
SAVET
Ulje treba biti dobro zagrejano kako se hleb ne bi natopio uljem. U jaja ne dodajem začine i so tako da se mogu jesti i slane i slatke. Odlične su sa ajvarom, kečapom, majonezom, pavlakom, ili paštetom koja omekša na prženici, a mogu se samo i posoliti. Za slatku varijantu mogu se jesti sa džemom, kremom koji se otopi i razlije od toplote, margarinom, medom, a ranije smo ih kao deca obožavali i samo sa šećerom. :-) Dobre su u kombinaciji i sa čašom mleka ili jogurta. Obično su bile super, brzi i topli obrok za večeru ili doručak
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!