IZNENADIĆETE SE
OTKRIVENA TAJNA KAKO DA VAM SLATKO TRAJE ŠTO DUŽE! Srbi ni ne znaju da mu treba DODATI OVAJ SASTOJAK
Iskusne domaćice otkrile su koristan savet kad pripremate slatko ili džem
Skidanje pene s površine tokom kuvanja voća može da bude zamorno jer morate da stojite uz šporet, ali zato u trenutku kada slatko provri stavite malo maslaca, masti ili ulja (kašičicu u odnosu na kilogram voća i kilogram šećera) i kuvajte na srednjoj vatri oko pola sata.
Preporučuje se da se slatko kuva u fazama - iz nekoliko puta - potrebno je da se, kad se skuva i ohladi, ponovo stavi na šporet.
Na kraju obavezno umešajte limuntus. Posle sipanja slatkog u vruće tegle i dobrog zatvaranja obavezno ih okrenite naopako.
Na taj način slatko se neće ušećeriti i duže će ostati sveže. Ukoliko se čuva na hladnom mestu, smanjuje se mogućnost da se slatko sa koga nije skinuta pena pokvari.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!