JUGOSLOVENI SU ŽIVELI ZA OVAJ RECEPT, OBRUKAO BI SE TAJ KOJI GA NIJE ZNAO: Danas je vrlo POZNAT I TRAŽEN (FOTO)
Foto: Printscreen Youtube / Ivana u kuhinji

da li se sećate?

JUGOSLOVENI SU ŽIVELI ZA OVAJ RECEPT, OBRUKAO BI SE TAJ KOJI GA NIJE ZNAO: Danas je vrlo POZNAT I TRAŽEN (FOTO)

Šnenokle kuvati po 1,5 minut sa svake strane, pa ih izvaditi iz mleka i poredati u činiju

Objavljeno:

Sastojci:

4 jaja (odvojiti žumanca i belanca)

100 g šećera

oko 2 l mleka

1,5 kašika brašna (ili gustina)

1 kašičica ekstrata vanile

2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Šnenokle
foto: Printscreen/Youtube/ Ivana u kuhinji

Mikserom umutiti belanca u čvrstu smesu. U dublju šerpu sipati mleko i dodati ekstrat vanile i ostaviti da provri. Kada mleko provri smanjiti temperaturu, a zatim kašikom vaditi umućena belanca i pažljivo i spuštati u vrelo mleko.

Šnenokle kuvati po 1,5 minut sa svake strane, pa ih izvaditi iz mleka i poredati u činiju.

Krem za šnenokle

Umutiti žumanca i šećer, pa u tu smesu dodati gustin ili brašno i 2 kašike mleka u kojem su se kuvale šnenokle, te sve dobro promešati. Mleko u kojem su se kuvale šnenokle staviti opet da vri, a temperaturu smanjiti. Lagano dodati smesu sa žumancima neprestano mešajući i sve zajedno kuvati do zgušnjavanja.

Kada se smesa zgusne, skinuti je sa ringle i ostaviti da se malo ohladi. Kada preliv bude prohlađen, njime preliti šnenokle. Kolač držati u frižideru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.