NAPRAVITE ŠVARCVALD TORTU PEZ PEČENJA KORA: Ukusnija je od ORIGINALNE VERZIJE zbog neodoljivog SASTOJKA (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

ukusno

NAPRAVITE ŠVARCVALD TORTU PEZ PEČENJA KORA: Ukusnija je od ORIGINALNE VERZIJE zbog neodoljivog SASTOJKA (RECEPT)

Kasična kombinacija višanja, čokolade i finog krema od slatke pavlake može da bude pojednostavljena

Objavljeno:

Obožavate Švarcvald tortu, ali vam je mučna dugotrajna priprema i pečenje kora? Onda je lažna Švarcald torta pravi izbor za vas!

Brzo se priprema, a još brže i pojede.

Sastojci:

  • 500 g piškota,
  • 425 g višanja iz kompota,
  • ½ šolje džema od višanja,
  • 250 ml hladne kafe,
  • 900 ml slatke pavlake za šlag,
  • 1 kašika šećera,
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile,
  • 50 g narendane čokolade za kuvanje
    Švarcvald torta
    foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

Priprema:

1. Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte

2. Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomešajte ih sa džemom u homogenu smesu.

3. U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite u čvrsti šlag.

4. Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

5. Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert.

6. Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i obilno pospite narendanom čokoladom za kuvanje.

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.