isprobajte
RECEPT ZA ZIMNICU BEZ KONZERVANSA ZA KOJI SRBI NE ZNAJU: STAR je koliko i mi, SVAKA KUĆA GA TREBA
Svaka iskusna domaćica u Srbiji treba da zna kako se pravi cepkana paprika
Sezona zimnice je počela, a mi vam otkrivamo starinski recept za zimnicu bez konzervansa. Svaka iskusna domaćica u Srbiji treba da zna kako se pravi cepkana paprika
Potrebno je:
5 kg paprike
5 kašika sirćeta alkoholnog 1 kašika soli morske 1 glavica belog luka celerov list 100 ml. ulja
Priprema:
Papriku ispeći na plotni, pa očistiti je i izvaditi seme. Papriku iscepkati i staviti u rešetku da se ocedi najmanje 1 sat.
U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje pržiti papriku i dodati so . Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i beli luk na krupno sečen.
Pakovati u tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni C 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutra - dan da se ohlade, pa ih složiti na police sa ostalom zimnicom.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!