ukusno
SPREMITE PROJU SA 5 VRSTA BRAŠNA: Tradicionalno JELO na drugačiji NAČIN, 1 ZAČIN daje ŠMEK (RECEPT)
Proja ima specifičan ukus zbog začina ako ne koristite kari, kuršumu i bosiljak onda možete i bez njih da napravite proju
Neobična proja sa pet vrsta brašna.
Sastojci
šolja 2 dl
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja ražanog brašna
pola šolje spletinog brašna
pola šolje belog mekog brašna
pola šolje heljdinog brašna
1 prasak za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1,5 kašičica soli
5 punih kašika kiselog mleka
1 šolja mleka
pola šolje jogurta
pola šolje kisele vode
3 jaja,
100 gr rendano margarina
po 2 kašika mekinja, mlevenog lana ,semenki suncokreta, čia semenki
po 1 kašika kurkume, karija, bosiljka
Priprema
Pomešati sve suve sastojke pa dodati kiselo mleko, jogurt, mleko i kiselu vodu i mešati žicom za mućenje. Ne mora mikserom, ali ako je vama lakše može. Kada se sve lepo umuti dodati jaja i rendani margarin i mešati kod se jaja ne sjedine sa smesom. Izliti u kalup ili pleh 28 cm i posuti malo semenki suncokreta i susam preko.
Staviti u zagrejanu rernu na 200 i peći 40 minuta. Probati čačkalicom ako je potrebno vratiti još malo u rernu. Proja ima specifičan ukus zbog začina ako ne koristite kari, kuršumu i bosiljak onda možete i bez njih da napravite proju.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!