Ručak za celu porodicu
OVAKO FRANCUZI SPREMAJU BEĆARAC: Obogatili su ga 1 SASTOJKOM u kojem se SRBI DAVE (RECEPT)
Bećarac je srpsko jelo čiji sastojci nisu skupi, a priprema nije teška, ali isprobajte i francuski recept koji se pravi sa dodatkom belog mesa
Bećarac je pravo letnje jelo jer je lagano i brzo se pravi. Možete da spremate i u jesen, sve dok na pijaci ili u prodavnici ima paradajza i paprike, a možete i da ih sačuvate za zimu, pa ćete uvek imati.
U Srbiji se on uglavnom pravi od već pomenutih paprika i paradajza, a dodaje se i jaje, kao i malo pirinča. Francuzi bećerac spremaju malo drugačije, a obogatili su jelo belim mesom, kao i pirinčem koji stavljaju u većim količnama. Od srpskog ga razlikuje i to što umesto svežeg paradajza koriste paradajz pire. Isprobajte ovaj recept koji će vam se garantovano svideti.
Sastojci:
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju. Zatim dodajte mleveni beli luk i posle minut, dva dodajte i paprike isečene na kockice. Promešajte, posolite i kuvajte poklopljeno još 5 minuta.
Meso isecite na kockice, pa dodajte u paprike i promešajte. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom, kimom i karijem, pa promešajte. Kada se meso isprži dodajte paradajz pire. Poklopite i kuvajte 2 minuta.
Pirinač dobro operite i procedite, pa dodajte u jelo. Promešajte, pa sipajte vodu. Opet promešajte, poklopite i kuvajte dok voda malo ne ispari, oko 10 minuta. Povremeno promešajte, a kada voda skoro skroz ispari ugasite šporet.
Ovaj divan ručak je gotov, prijatno!
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!