OVAJ RECEPT JE SVE JUGOSLOVENE DRŽAO NA OKUPU: Nema dana kada ga nisu PRAVILI, SVU SLAVU JE UKRAO
Foto: Printscreen/youtube/History189

Otkrivamo

OVAJ RECEPT JE SVE JUGOSLOVENE DRŽAO NA OKUPU: Nema dana kada ga nisu PRAVILI, SVU SLAVU JE UKRAO

Ako do sad niste probali, vreme je za Jugoslovensku tortu

Objavljeno:

PRVA KORICA

7 kom. jaja

7 kasika secera

14 kasika mlevenih oraha

2 kasike brasna

1 kesica vanilin secer

1 stangla narendana crna cokolada

narendana korica od 1 limuna

DRUGA KORICA

3 kom. jaja

4 kasike secer

2 kasike brasno

PRVI FIL

2 vece narandze (sok)

6 kasike secer

1 soljica rum

narendana kora od narandzi

DRUGI FIL

500ml. mleko

3 kasike secer

6 kasike ostro brasno

250gr. margarin

200gr. secer u prahu

2 zumanca

2 kesice vanilin secer

GLAZURA

4 kasike skuvane crne kafe

4 kasike secer

3 stangle cokolade za kuvanje

60gr. margarin

Priprema

1.

1 Umuti prvu koricu od jaja uz dodatak secera. Dodati brasno, orahe, vanilu,narendanu cokoladu, koricu od limuna. Ispeci koricu, ohladi pa podeli na pola.

2. Sada umuti zutu koricu od jaja. Ispeci i ohladi.

3. Napravi prvi fil tako sto ces iscediti sok od 2 vece narandze.U sok dodati secer i rum. Dobro izmesaj pa u to izmrvi zuti patispanj. U to dodaj i koricu od narandze koju cete najpre potopiti u malo prokuvane vode sa secerom( spil). Drzati je u tom spilu nekoliko minuta.

4.Sada skuvati drugi fil od mleka sa secerom i brasnom kao puding. Ohladi. Posebno umuti margarin sa secerom u prahu, vanilicom i zumancima (ko ne zeli da ih doda nije neophodno.) Sjedini sa predhodnim delom fila.

5. Filovati tortu ovim redosledom:

Pola crne korice- pola drugog fila- prvi fil- druga polovina drugog fila- druga polovina crne korice.

6. Tortu odozgo prelij glazurom:

4 kasike skuvane crne kafe i 4 kasike secera stavi da provri. Kad provri dodati 3 stangla cokolade i 60gr. margarin. Ujednaci glazuru pa prelij tortu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.