sprecijalitet
STARI RECEPT PO KOM SU SPREMALE NAŠE BAKE: Pripremite očaravajuć KESTEN PIRE, ukus je FENOMENALAN! (RECEPT)
Kada smo ustanovili da je i ukusan i zdrav, pripremite ga kod kuće kao u restoranu
Najukusniji zimski slatkiš koji nas podseća na prošle dane i starinske poslastičarnice...
Sastojci:
- 1 kg kestena
- 500 ml punomasnog mleka
- 2 vanilin šećera
- 20 g belog šećera
- 25 ml ruma
Uputstvo za pripremu:
Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih. Najbolje se gule dok su još vrući, držite ih poklopljene u loncu da što duže ostanu topli, piše Stil.
Usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte još mleka, a ako je preretka kuvajte malo duže. Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance.
Ukrasite šlagom. Prijatno!
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!