šok
SRBI ĆE DA IZNEVERUJU! Evo za šta može POSLUŽITI PRVA VODA U KOJOJ STE KUVALI PASULJ, ŠOK
Znate kako kada kuvate pasulj, onu prvu vodu bacite? E pa, nemojte!
U neka davna vremena, kada nisu postojala kupovna sredstva, domaćice su čistile dom najčešće hranom. Pa su tako svežim hlebom prale zidove, kamene podove mlekom, prozore su čistile krompirom...
Danas znamo da su sirće, limunov sok i soda bikarbona moćna sredstva za čišćenje gotovo svih površina i aparata i u kuhinji i kupatilu, a retko ko zna da i pasulj može da bude koristan. Zapravo, voda u kojoj se ova namirnica kuvala.
Znate kako kada kuvate pasulj, onu prvu vodu bacite? E pa, nemojte! Procedite je (od eventualnih ljuski koje je povrće pustilo), i pomešajte sa vrelom vodom.
Ova mešavina čini čuda za staklene površine - od prozora, preko ogledala, pa sve do posuđa. Predmete dobro poprskajte mešavinom, istrljajte sunđerom, pa isperite.
Za nešto jači "dezinfekcioni" efekat i kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta. Videćete, rezultat je neverovatan!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!