U JUGOSLAVIJI BI SE OVAKO SPREMAO SLATKI KUPUS DA NIJE DOŠLO DO RASPADA: Samo takvog su hteli da ga JEDU
Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

OTKRIVAMO

U JUGOSLAVIJI BI SE OVAKO SPREMAO SLATKI KUPUS DA NIJE DOŠLO DO RASPADA: Samo takvog su hteli da ga JEDU

Najjednostavniji recept za sladak kupus je u nastavku.

Objavljeno:

Svako od nas ima sećanje na neko jelo iz detinjstva koje je bilo popularno u staroj Jugoslaviji. Jedno od njih je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam donosimo u nastavku. Ukoliko niste pravili do sada videćete kako je jednostavno.

Sastojci:

1 glavica kupusa

1 šolja paradajza iz flaše

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

svež peršun, so

2 čena belog luka

Zaprška:

pola kašike brašna

malo ulja

mlevena i tucana ljuta paprika

Priprema:

Šargarepu i luk isecite sitno pa prodinstajte u šerpi na malo ulja. Isecite kupus i ubacite u šerpu. Nalijte vodom i ostavite da se kuva oko pola sata. Ubacite paradajz iz flaše. Posolite. U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna pa propržiti.Ddodati mlevenu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Blago promešati. Na kraju dodati peršunov list.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.