ZLATAN TRIK ZA MEKANU JUNETINU: Topiće se u USTIMA čim napravite OVU MARINADU
Junetina, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

ZA DOMAĆICE

ZLATAN TRIK ZA MEKANU JUNETINU: Topiće se u USTIMA čim napravite OVU MARINADU

Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od nekih sat vremena, ali to nije sve

Objavljeno:

Junetina često ispadne žilava? Ova 3 sastojka učiniće čudo i omekšati je.

Limun ili sirće

Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od nekih sat vremena. Omekšaće i u sirćetu, ali u tom slučaju meso bi u marinadi sa sirćetom moralo da stoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo. Nakon što je odležalo u ovim rastvorima spemite ga na uobičajan način, prenosi Stvar ukusa.

Kivi

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Ako želite da vam juneće meso bude mekano, obložite ga kriškama kivija i ostavite neko vreme da odstoji. Naime, kivi sadrži enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo mekano.

Ukoliko meso stavljate u marinadu, napravite sve kao što ste planirali, pa dodajte kivi nekih sat, dva pre pripreme. Pripazite da vam junetina ne stoji predugo obložena kivijem kako meso ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme. Sličan učinak ima i ananas.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.