EVO KAKO DA SPREČITE KLIJANJE KROMPIRA: Domaćice ne znaju da OVO treba da se stavi U KESU
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

skladište

EVO KAKO DA SPREČITE KLIJANJE KROMPIRA: Domaćice ne znaju da OVO treba da se stavi U KESU

Sve što treba da uradite je da u posudu ili vreću s krompirom dodate jednu jabuku i to u sredinu

Objavljeno:

Krompir treba da se čuva na suvom i tamnom mestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi mogućnost da pravilno skladište krompir.

Ako se krompir nalazi na svetlom i vlažnom mestu, on će početi da klija i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv ukus. Međutim, postoji jednostavan način kako ćete to sprečiti, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker.

Krompir, Poljoprivreda
foto: RINA

Sve što treba da uradite je da u posudu ili vreću s krompirom dodate jednu jabuku i to u sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni gas koji sprečava nastanak korena i proklijavanje krompira. Međutim, jabuke takođe utiču na prebrzo sazrevanje drugog voća i povrća pa ih treba čuvati dalje od njih.

Krompir koji se čuva sa jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam nedelja, za razliku od krompira koji se čuva bez ovog voća, a koji je uglavnom mekan, naboran i tužnog izgleda.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.