za ručak
OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA SLATKI KUPUS: Domaćice, dodajte OVO POVRĆE kao što naše BAKE to RADE
Potom naliti vodom da ogrezne, posoliti no ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola časa
Recept za slatki kupus sa mesom.
Sastojci:
500 g junećeg mesa
1 kg svežeg kupusa
3 glavice crnog luka
1 dl ulja
5 zrna bibera
1 veća šargarepa
1 paprika
1 kašika brašna
1 kašičica aleve paprike
so
Priprema
Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk i meso isečeno na komade. Kada meso omekša dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove i kupus isečen pa režnjeve. Posle desetak minuta dodati kašiku brašna, alevu panriku, biber u zrnu, isečenu papriku (može svežu, zamrznutu ili suvu) i paradajz (može svež, mleveni ili kuvani). Potom naliti vodom da ogrezne, posoliti no ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola časa.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!