STARINSKI RECEPT
RECEPT ZA POSNE PUNJENE PAPRIKE: Dodajte kašiku omiljene SRPSKE ZIMNICE u preliv za još bolji ukus!
Napravite posne punjene paprike.
Ukoliko postite donosimo vam recept za posne punjene paprike, koje se prelivaju smesom od paradajza, brašna i vode. Kao tajni sastojak stavlja se jedna kašika ajvara za još bolji ukus.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- paprike za punjenje
- 5 čena izdrobljenog belog luka
- 2 šargarepe sečene na kockice
- 1 crvena sveža paprika
- 50 g pirinča
- 2 rendana krompira
- 1 puna kašika ajvara
- sui začin, so, biber, mlevena crvena paprika
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 paradajz za zatvaranje paprika
- 1 kašika brašna
- 100 ml vode
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir, beli luk, začine i sve izjednačiti. Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu, paradajz, ajvar i brašno pa preliti paprike koje ste poređali u šerpu ili pleh. Dodati malo ulja odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni oko 60 min.
(Espreso/Bakina i dekina kuhinja)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!