ukus božanstven
TURSKI PAPRIKAŠ PO ORIGINALNOM RECEPTU: Srpkinje će posebno ODLEPITI, ukus je fantazija!
Recept za paprikaš kakav do sada niste jeli
Predstavljamo vam bogat obrok koji će vas dugo držati sitim u ovim letnjim danima – paprikaš sa goveđim mesom i povrćem na turski način.
Ukoliko mu dodate dva moćna sastojka: ljutu papričicu i origano, dobićete pikantan ukus koji se ne zaboravlja.
Sastojci:
- 500 grama goveđeg bifteka
- 4 kašike suncokretovog ulja
- 4 krompira srednje veličine
- 2 patlidžana
- 2 tikvice
- 3 paprike
- 1 luk
- 2 šolje paradajz sosa (ako je sezona paradajza mokžete kosristiti i svež paradajz)
- 3 čena belog luka
- Voda
- So
- Origano
- Ljuta paprika
Priprema:
Dublji tiganj zagrejati i preliti uljem, a zatim dodati na kosckice iseckan biftek. Kada meso počne da menja boju dodati toplu vodu i preklopiti. Kuvati dok meso lepo ne omekša.
Dok se meso kuva oljuštite i isecite svo povrće sa strane.
U drugom tiganju na malo ulja, delimično propržite krompir kako bi kasnije dao dobar šmek jelu. Kada je krompir gotov sklonite ga iz tiganja, dodajte malo ulja, pa takođe delimično propržite patlidžan. Isto to učinite i sa tikvicama i dodajte im krupno iseckan beli luk.
Kada se meso opustilo i lepo skuvalo, dadajte još malo ulja i ubacite luk i papriku u isti tiganj kako bi se upržilo zajedno.
Kada se malo upržilo dodajte jednu šolju paradajz sosa i ispržen krompir. Promešajte sve zajedno i preklopite poklopcem. Nakon par minuta kada se sve to lepo sjedinilo dodajte i patlidžan, tikvice i beli luk.
Promešajte da biste sve sjedinili i dodajte ostatak paradajz sosa i još jedniu i po šolju vode. Sjedinite i dodajte tajne sastojke koji ovo jelo čine ukusnim: so, origano i jednu ljutu papričicu.
Kuvajte sve dok povrće ne omekša uz lagano mešanje.
Ručak za celu porodicu je gotov, uživajte.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!