PREUKUSNE
RECEPT PO JEROMONAHU JEROTEJU! Ovako ISPEČENE kiflice još niste videli (FOTO)
Probajte, preukusno je
Knjiga starog srpskog recepta je prepuna starih recepata dostojnih Patrijaršijskog dvora, gde je Jerotej pre zamonašenja naučio, kako veli, umetnost kuvanja. Knjiga je nastala 1855.
Sastojci
6 do 8 kifli od juče
400 gr dinstanog mesa , može svinjsko, može govedina ili jagnjetina
2 -3 jaja
100 gr mrvica - prezli
1 glavica crnog luka
po ukusu peršuna
50 gr kisele pavlake
po ukusu soli i bibera
za prženje ulje ili mast
Priprema
1.
Raseći svaku kiflu, ne do kraja, i izvaditi po malo sredine.
2.
Dinstano ili kuvano meso samleti, dodati persun i seckan crni luk, ako je suvo, malo masnoce od dinstanja ili malo supe od kuvanja, posoliti i pobiberiti po ukusu.
3.
Ovom masom puniti kifle, ivice zalepiti izvadjenom sredinom.
4.
Premazati svaku kiflu u tankom sloju sa svih strana kiselom pavlakom, umociti u jaja, pa u prezle i pržiti, ili, kako kaže u receptu, ispeći na vrelom ulju ili masti do svetlo mrke boje.Ocediti na papirnom ubrusu.
Posluživanje
Kifle su stvarno odlične , iako spadaju u predjela, nama su uz salatu bile ručak. idem dalje u osvajanje ovog kuvara ima svašta nešto zanimljivo..... A čamio mi je na polici godinama.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!