SAVRŠEN KISELI KUPUS BEZ PRETAKANJA: Zimnica vam nikad neće biti bolja, a sprema se duplo brže!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

recept

SAVRŠEN KISELI KUPUS BEZ PRETAKANJA: Zimnica vam nikad neće biti bolja, a sprema se duplo brže!

Potrebne su vam tvrde glavice kupusa veće i manje kako biste imali raznih veličina

Objavljeno:

Za sve one kojima je omiljena zimska salata, kiseli kupus pronašli smo fenomenalan recept za kišeljenje kupusa bez pretakanja. Potrebne su vam tvrde glavice kupusa veće i manje kako biste imali raznih veličina.

Očistite prvi sloj kupusa koji se baca, jer se kupus ne pere, a zatim odstranite i korenje.

Zatim ređate glavice po četiri u jedan red, a u međuprostor između glavica koji ostane prazan, stavljajte polutke glavica.

U 10 litara vode stavite 300 grama soli, mešati dok se ne istopi, a zatim preliti kupus. Ponovo pripremiti istu smesu i prelivati sve dok i poslednja glavica ne bude prekrivena vodom.

Kupus mora da bude u toploj prostoriji, da bi se ukiselio.

U nastavku vam dajemo pet saveta za savršeni kiseli kupus.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.