recept
SAVRŠEN KISELI KUPUS BEZ PRETAKANJA: Zimnica vam nikad neće biti bolja, a sprema se duplo brže!
Potrebne su vam tvrde glavice kupusa veće i manje kako biste imali raznih veličina
Za sve one kojima je omiljena zimska salata, kiseli kupus pronašli smo fenomenalan recept za kišeljenje kupusa bez pretakanja. Potrebne su vam tvrde glavice kupusa veće i manje kako biste imali raznih veličina.
Očistite prvi sloj kupusa koji se baca, jer se kupus ne pere, a zatim odstranite i korenje.
Zatim ređate glavice po četiri u jedan red, a u međuprostor između glavica koji ostane prazan, stavljajte polutke glavica.
U 10 litara vode stavite 300 grama soli, mešati dok se ne istopi, a zatim preliti kupus. Ponovo pripremiti istu smesu i prelivati sve dok i poslednja glavica ne bude prekrivena vodom.
Kupus mora da bude u toploj prostoriji, da bi se ukiselio.
U nastavku vam dajemo pet saveta za savršeni kiseli kupus.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!