SAVRŠENE SU
OVAKVE POHOVANE PALAČINKE JOŠ NISTE PROBALI! Olizaćete prste kada vidite njihovu SLAST, odmah ih napravite (RECEPT)
Morate ih okusiti
Sastojci
Za palačinke:
200 g brašna
2 jajeta
2 kašike ulja
200 ml mleka
200 ml kisele vode
1 prstohvat soli
1 prstohvat šećera
Za pohovanje:
2 jajeta
po potrebi brašna
po potrebi prezle
Za nadev:
1 čaša Moja Kravica kisele pavlake
100 g rendane salame
U odgovarajuću posudu staviti jaja i mikserom blago umutiti. Dodati polovinu brašna i mleka i umutiti. Staviti drugu polovinu brašna, prstohvat soli, prstohvat šećera i ostatak mleka. Mikserom umutiti da nema grudvica od brašna. Dodati kiselu vodu i ulje, zatim kutlačom promešati da se smesa izjednači. Ostaviti da smesa odstoji 30 minuta. Zatim ispeći palačinke. Kada se malo ohlade, palačinke premazati pavlakom, zatim posuti rendanim kačkavaljem i rendanom salamom i preko staviti malo kečapa. Malo ka sredini presaviti bočne stranice palačinke, a zatim urolati, kako fil ne bi ispadao. Zatim svaki palačinku prvo uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržiti ih na zagrejanom ulju, izvaditi na papirnom ubrusu da upije višak masnoće i poslužiti se.
*Espreso
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!