ZA ZIMU
SITNE PAPRIKE SA ŠARGAREPOM BEZ KONZERVANSA: Prava SRPSKA ZIMNICA, odmah ZAPIŠITE RECEPT
Naliti tegle vodom gde su se paprike barile
Za ovu zimnicu su vam potrebne sitne paprike i još samo nekoliko sastojaka.
Sastojci:
2kg sitnijih paprika
1,5l vode
200ml alkoholnog sirćeta 9%
150ml ulja
3 supene kašike šećera
3 supene kašike soli
2 ravne kafene kašičice bibera u zrnu
2 veće šargarepe iseckane na kolutiće
1 glavica belog luka iseckana
sveži peršun
Priprema:
Paprike očistiti zatim ih potapati u vodu gde smo stavili sirće, ulje, so, šećer i biber da malo omekšaju. Ređati u tegle uz dodavanje sargarepe, peršuna i belog luka. Naliti tegle vodom gde su se paprike barile. Izvršiti pasterizaciju. Prijatno!
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!