OVAKO SE SPREMA PRAVI KAČAMAK! Tradicionalno jelo ne sme da se zaboravi, recept vrlo jednostavan!
Kačamak, Foto: Printscreen / Youtube

RECEPT

OVAKO SE SPREMA PRAVI KAČAMAK! Tradicionalno jelo ne sme da se zaboravi, recept vrlo jednostavan!

Staviti vodu da provri,dodati joj so i mast. Kad provri zakuvati kukuruzno bašno uz konstantno mešanje. Kad se sjedinilo dodajte sir i mešajte. Kačamak je gotov kad se odvaja od suda u kojem se pravi.

Objavljeno: 08:31h

Tradicionalno jelo od kukuruznog brašna. Kačamak je pomalo zaboravljen i ostavljen u prošlosti gde mu nije mesto a veoma je zdrav i ukusan, posebno sa sirom, a može se još jesi i sa mlekom, jogurtom, sa šunkom i paprikom, kao pita, razne su varijacije.

Sastojci:

400 gr kukuruzno belo brašno

1 l voda

100 gr mast

200 gr sitni sir

so

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Priprema: Staviti vodu da provri,dodati joj so i mast. Kad provri zakuvati kukuruzno bašno uz konstantno mešanje. Kad se sjedinilo dodajte sir i mešajte. Kačamak je gotov kad se odvaja od suda u kojem se pravi.

(Espreso/Domacirecepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.