RECEPT
OVAKVU GIBANICU SU PRAVILI NAŠI PRECI: Starinski recept na kojem će ceo KOMŠILUK DA VAM ZAVIDI
Starinska gibanica je odličan izbor
Sastojci:
1kg brašna
0.5kg ovčijeg sira
250g kajmaka
10 jaja
250g masti
1dl ulja
2dl mleka
Priprema
U brašno sipajte ulje, dodajte malo soli i zamesite testo sa mlakom vodom. Dobro urađeno testo podelite na 21 komad i ostavite da odstoji. Potom ih razvijte u male kore.Po tri male kore premažite mašću i složite jednu na drugu, pa razvlačite oklagijom da debljine kore za rezanca.
Ovu koru pecite na plotni ili u pećnici sa obe strane. Kore će se odvojiti jedna od druge, tako da ćete dobiti tri pečene kore.Isto uradite sa preostalim testom.
Umutite 8 jaja, dodajte usitnjeni sir i kajmak i sve dobro izmešajte. Posebno otopite mast. Na dnu tepsije sipajte 1-2 kašike masti, složite kore i premazujte ih sirom. Na kraju umutite dva jaja sa mlekom i prelijte preko složene gibanice. Poprskajte mašću i pecite u pećnici.
(Espreso/Najzena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!