njamiii
STARINSKI RECEPT ZA PITU BUNDEVARU: Topiće se u USTIMA ako dodate OVO, samo naše BAKE znaju TAJNU (RECEPT)
Ukoliko želite, možete da dodate i malo cimeta koji će se savršeno uklopiti
Ako postoji pita koja je definicija jeseni onda bi to sigurno bila bundevara. Kada kućom zamiriše pečena bundeva, skoro da ne postoji osoba čiji stomak ne zavapi za slatkim i ukusnim parčetom ove pite.
Ovom scenariju nedostaje samo recept pomoću kog ćete napraviti pitu sa bundevom, a Telegraf vam donosi onaj po kom su je pravile naše bake.
Ukoliko želite, možete da dodate i malo cimeta koji će se savršeno uklopiti.
Sastojci:
500 g gotovih kora
500 g bundeve
5 kašika šećera
3 kesice vanil šećera
200 ml ulja
cimet po želji
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Bundevu izrendajte na krupno redne, pa je pržite u tiganju u kom ste prethodno zagrejali ulje.
Kada bundeva omekša, dodajte običan i vanil šećera i cimet, pa sve mešajte nekoliko minuta.
Kore podelite, odnosno po šest kora za tri rolata.
Prvu koru premažite sa tri kašike fila. Odozgo stavite još dve kore, s tim što ćete samo treću premazati uljem.
Postupak ponavljate sve dok imate fila i kora.
Pleh premažite uljem i poređajte rolate, pa i njih premažite s malo ulja.
Pitu pecite u hladnoj rerni na 180 stepeni oko sat vremena.
Kada je bundevara gotova, izvadite je iz rerne, prekrijte krpom i ostavite 10 minuta da se prohladi, a onda je pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!