SAVET
DOMAĆICE, OVO JE NAJBRŽI NAČIN PRIPREME JVARA: Poludećete za RECEPTOM, nema MUČENJA, tajna je u OVOME
Sve žene koje su ga isprobale kažu da su oduševljene jer svakaako štedi vreme, a postupak je daleko jednostavniji
Za pripremu tradicionalnog namaza neophodno je da izdvojite mnogo vremena.
Međutim, ovih dana se masovno deli recept za ajvar koji se priprema samo sat vremena. Doduše, na kraju bi trebalo ajvar da stavite u rernu i ostavite da se sve krčka dodatnih tri sata.
Sve žene koje su ga isprobale kažu da su oduševljene jer svakaako štedi vreme, a postupak je daleko jednostavniji.
Sastojci:
5,5 kg paprika
2 kg plavih patlidžana
7,5 dcl ulja
5-10 feferona (ovisno volite li blaži ili ljući, sami odredite količinu feferona)
0,5 l alkoholnog sirćeta
2,5 l vode
3 kašike soli
4 kašike šećera
1 kašika bibera u zrnu
Priprema:
Operite plavi patlidžan i papriku.Papriku očistite od semenki i sve naseckajte na kockice. U lonac s hladnom vodom stavite sirće, so, šećer, biber u zrnu i feferone.Kad voda provri, stavite paprike na kockice i patlidžane da ponovo provri.U zavisnosti od veličine lonca, količina paprike i patlidžana ohladiće ključalu vodu, a kad ponovno provri nakon 2 do 3 minuta izvadite patlidžan i papriku, pa ostavite da se prohlade. Postupak ponavljajte dok se povrće ne skuva. U blenderu je neophodno da sameljete ohlađene paprike, patlidžane i feferone, stavite u lonac (najbolji plitki, a širok), dodajte ulje i kuvajte 2 sata na srednje jakoj vatri uz kontinuirano mešanje.Možete da stavite i u rernu na 180 Celzijusa i pecite tri i po sata. Na svakih pola sata izvadite posudu iz rerne i promešajte.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!