OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA LJUTE PEČENE PAPRIKE: Prava SRPSKA PIKANTNA ZIMNICA, domaćice natopite ih OVIM PRELIVOM
Pečene ljute paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

NJAMIII

OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA LJUTE PEČENE PAPRIKE: Prava SRPSKA PIKANTNA ZIMNICA, domaćice natopite ih OVIM PRELIVOM

Nebitno je da li pravite ili kupujete zimnicu, ali u njoj mora da se nađe ajvar, pinđur, pečene paprike i kiseli kupus

Objavljeno: 18:05h

Kada dođe hladnije vreme uz pečenje ili ribu poslužite ljute pečene paprike.

Dolazi hladnije vreme i svi se spremaju da jedu omiljenu hranu. Nebitno je da li pravite ili kupujete zimnicu, ali u njoj mora da se nađe ajvar, pinđur, pečene paprike i kiseli kupus. Ko još može da zamisli zimu bez toga. Ako volite pikantniju hranu onda obične paprike zamenite ljutim. Isto se prave, samo ove druge imaju jači ukus.

Pečene ljute paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci: ljute paprike beli luk šargarepa ulje

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

sirće peršun

Pečene ljute paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Ljute paprike operite i osušite, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite ih na 200°C nekih 20-30 minuta. Držite ih u kesi par minuta, da se lakše oljušte. Skinite kožicu i posolite. Šargarepu izrendajte, pa dodajte seckani beli luk i peršun, pa pomešajte sa uljem i sirćetom.

Pečene ljute paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Prelijte paprike i ostavite malo da odstoje. Mogu da se jedu odmah, a možete da ih čuvate u zamrzivaču i da jedete kada god poželite. Jedino što u zamrzivaču čuvate samo pečene paprike, a preliv pravite naknadno.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.