SPECIJALITET
ISPECITE SAMI KESTENJE KOD KUĆE: Biće UKUSNIJI od onog sa ULICE ako uradite 1 STVAR (RECEPT)
Kada smo ustanovili da je i ukusan i zdrav, pripremite ga kod kuće da bude kao da ste kupili na ulici
Početak jeseni je rezervisan za kestenje, a pomoću jednostavnog trika ispecite ga savršeno.
Jesen miriše na kesten, bundevaru i pitu sa jabukama. Ovi tri specijaliteta su obavezna ako želite da uživate u jesenjim večerima, a ne zna se šta je lepše. Gušt je i kada se kesten kupi na ulici, jer ko će odoleti tom mirisu, ali takođe kada ga napravite kod kuće za manje para možete više da pojedete.
Pripremite ga kod kuće da bude kao da ste kupili na ulici. Sve što treba da uradite je da kestenje zasečete nožem u obliku krsta i potopite u vodu na pola sata i da posolite sa kašičicom soli. To što kesten stoji u vodi pomoći će mu da malo omekša i da se kasnije bolje ispeče. Nakon toga dobro procedite i poređajte u pleh. Pecite na 230°C oko 25-30 minuta, što bliže gornjem grejaču. Izvadite i ostavite pokriveno 5 minuta.
(Espreso / Mondo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!