PROFESIONALNI KUVAR OTKRIO TAJNI NAČIN PRŽENJA SLANINE: Domaćice, da bi bila HRSKAVA morate da URADITE OVO
Foto: Profimedia

ko bi rekao

PROFESIONALNI KUVAR OTKRIO TAJNI NAČIN PRŽENJA SLANINE: Domaćice, da bi bila HRSKAVA morate da URADITE OVO

Naime, šef Rojs Betel je na Tiktoku otkrio jednostavan trik za pripremu ukusne, hrskave slaninice, a ona ne podrazumeva prženje u ulju

Objavljeno: 18:18h

Nismo ni slutili da je ovo jedini ispravan način.

Naime, šef Rojs Betel je na Tiktoku otkrio jednostavan trik za pripremu ukusne, hrskave slaninice, a ona ne podrazumeva prženje u ulju. Nekome će možda zvučati čudno, ali stvarno deluje.

On objašnjava ovu metodu pripreme:

Slanina
foto: Printscreen/Youtube/Slobodan Zivkov

- Svako parče slanine je sastavljeno iz dva dela, mišić koji je tamniji deo i salo koje je beli deo. Mišić se isprži veoma brzo dok je salu potrebno nešto više vremena da bude gotovo. Kada sipate vodu preko slaninice ovaj proces se ujednačava, odnosno biće potrebno otprilike isto vremena da se oba dela termički obrade - objašnjava šef.

- Ako želite savršeno isprženu slaninicu, potrebno je da je skuvate. Znam da to zvuči kao da neće da deluje, ali stvarno završava posao - kaže kuvar.

1 / 4 Foto: Profimedia

Dakle, mišić i salo će se ispržiti u isto vreme, ravnomerno i slaninica će biti hrskava i ukusna.

- Sipate taman toliko vode koliko je potrebno da se potopi slanina, a ona je gotova sa kuvanjem kada voda ispari. Meso neće biti preprženo ili izgorelo, a salo će biti taman lepo prženo i hrskavo - pojasnio je kuvar.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.