SAVRŠENO
LAGANA PITA SA DŽEMOM OD ŠLJIVA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Ovakvoj kombinaciji retko ko uspe da odoli (RECEPT)
Priprema je izuzetno jednostavna, a većinu toga verovatno već imate kod kuće
Sezona je šljive i verujemo da već uveliko pripremate domaži džem od njih. To, naravno, nije jedina poslastica za koju se mogu iskoristiti šljive, ali i sam džem možete da iskoristite da napravite razne kolače.
Naša preporuka je ova pita od prhkog testa, za koju će vam biti potrebni i orasi i čiji ukus će vas apsolutno oduševiti.
Priprema je izuzetno jednostavna, a većinu toga verovatno već imate kod kuće.
Vreme pripreme:
- 40 minuta
Sastojci:
- 2 jajeta - 100 g šećera - 8 g vanilin šećera - 100 ml ulja - 300 g brašna - 10 g praška za pecivo - 250 g džema od šljiva - 80 g seckanih oraha - 2 kašike mlevenog keksa
Priprema:
Pomešajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim ručnom mutilicom mutite minut-dva. Sipajte ulje i sve dobro promešajte, a zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo i podelite u dva dela. Jedan deo, na kratko, stavite u frižider, a od druge polovine formirajte koru u kalupu prečnika 24 santimetra. Seckane orahe i mleveni keks dodajte u džem od šljiva, a zatim ravnomerno premažite koru. Uzmite polovinu testa koju ste stavili u frižider i narendajte na krupnije rende preko džema. Pitu pecite oko 25 minuta, u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni. Pospite je šećerom u prahu pre nego je poslužite.
Bonus video:
(Espreso/24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!