RECEPT
RECEPT DANA: Na ovaj način ga pripremaju ITALIJANI, hrskava korica je njegov GLAVNI ADUT!
Više nikada nećete koristiti klasičan recept
Kada ste pročitali tart, sigurno ste pomislili na prhko testo, međutim, ovaj recept je malo drugačiji. Priprema se od gotovih kora, a svežinu će mu dati fil od limuna i borovnice.
Na ovaj način ga pripremaju Italijani, a njegov glavni adut jeste hrskava kora koju ćete obožavati.
Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
- 120g putera
- 5 jaja - 270 ml slatke pavlake - 120 g šećera - 1 kašika ekstrakta vanile - korica od 1 limuna - gotove kore - borovnice - šećer
Priprema:
Istopite puter, a zatim uzmite jednu koru i premažite je istopljenim puterom. Preko nje stavite drugu, premažite je, a zatim stavite treću, takođe je premažite i složite kao harmoniku i urolajte (da dobijete krug), pa stavite u sredinu nauljene tepsije. Postupak ponovite sa još tri kore, ali njih nemojte da rolate, već ih složene kao harmonika obmotajte oko prvih kora. Ređajte tako sve dok ne potrošite materijal, a zatim prelijte preostalim puterom i pecite oko 12 minuta na 180 stepeni. Jaja umutite, a zatim dodajte slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i koricu limuna. Zatim sve dobro promešajte, pa preko kora sipajte fil i poređajte borovnice. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Bon appetit!
(Espreso/24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!