OVAKO SE NA JUGU SRBIJE SPREMA ZIMNICA OD KISELOG KUPUSA: Domaćice, zapišite RECEPT, na svakih 7 dana RADITE OVO
Kiseli kupus, Foto: Profimedia

KO TO NE VOLI

OVAKO SE NA JUGU SRBIJE SPREMA ZIMNICA OD KISELOG KUPUSA: Domaćice, zapišite RECEPT, na svakih 7 dana RADITE OVO

Kupus pritisnuti kamenom da ne pliva po površini i na svakih 7 dana pretakati i ako je potrebno dodati još soli

Objavljeno: 22:07h

Kako bi vaš kupus bio spreman do zimskih slava pravo je vreme da probate ovaj recept i iskoristite sve prednosti kiselog kupusa!

Sastojci: 60 kg kupusa, 2 kg soli, ren, cvekla, šećer, biber u zrnu, vinobran.

Priprema: Kupus treba oprati i očistiti. Koren glavice kupusa izvrteti i okrenuti na gore. Sipati po malo soli u svaku glavicu.

Kiseli kupus
foto: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Kada se glavice lepo poređaju, preliti vodom u kojoj je rastvorena preostala so. Da bi rasol bio dobar i lepe boje treba staviti cveklu, ren i oko 1/2 kg šećera, kao i biber u zrnu.

Kupus pritisnuti kamenom da ne pliva po površini i na svakih 7 dana pretakati i ako je potrebno dodati još soli.

1 / 5 Foto: Profimedia

Kada je kupus sasvim dobro kiseo treba odliti suvišan rasol, dodati vinobrana (zavisno od količine kupusa), pretočiti rasol i ne koristiti ga desetak dana dok se ne izbistri.

Ako prvi put kiselite kupus, dok se ne uvežbate, možda nije loša ideja da počnete sa nekom manjom zapreminom, ne sa buretomn ni kacom, već nekom plastičnom kantom:

(Espreso / Telegraf / Južnasrbija.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.