RECEPT ZA ROLOVANI PATLIDŽAN U PARADAJZ SOSU: Puni se sa 2 vrste sira, a onda se zapeče - JEFTIN I LAGAN! (VIDEO)
Rolovani patlidžan, Foto: PRINTSCREEN/YT/ DOLCI VELOCI 89

ODLIČNA STVAR

RECEPT ZA ROLOVANI PATLIDŽAN U PARADAJZ SOSU: Puni se sa 2 vrste sira, a onda se zapeče - JEFTIN I LAGAN! (VIDEO)

Rolovani patlidžan je super predjelo, ali i glavno jelo

Objavljeno:

Rolovani patlidžan izgledom podseća na sarme, a njih svi obožavaju da jedu, bilo da se prave od kiselog kupusa ili zelja.

Isprobajte još recepata za letnje sarmice, kao što su sa tikvica, ali i patlidžanom. Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća neće moći da odole ovim sitnim zalgojima.

Sastojci:

2 patlidžana 200 g krem sira 50 g tvrdog sira + malo za posipanje 1 jaje peršun 200 ml paradajz sosa maslinovo ulje svež bosiljak (ako imate)

Priprema:

Patlidžan isecite na kriške po dužini. Poređajte na pleh obložen pek papirom i nauljite. Posolite i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Pomešajte krem sir, rendani tvrdi sir, jaje i seckani peršun. Nafilujte patlidžan i urolajte. U tepsiju sipajte paradajz sos, malo ulja, so i poređajte urolalni patlidžan. Ako imate i svež bosiljak možete da stavite par listića. Pospite rendanim tvrdim sirom i pecite na 200°C oko 20 minuta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.