![OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA PAVLOVU TORTU: Tražiće se PARČE VIŠE, neodoljiva je zbog načina na koji se PRAVI FIL](/data/images/2022/09/06/18/1250099_fil7_ls.jpg)
NJAMIIII
OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA PAVLOVU TORTU: Tražiće se PARČE VIŠE, neodoljiva je zbog načina na koji se PRAVI FIL
Služiti rashlađeno
Hrskava kora od belanaca, slatka pavlaka i voće u osnovi su ovog slatkog zadovoljstva.
Sastojci:
5 belanaca
250 g šećera
250 ml slatke pavlake
1 kašika šećera
oko 250 g jagoda
Priprema
Belanca mutiti dok ne postanu penasta, pa dodati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst i gust šam a kristali šećera skoro nestanu. Na papiru za pečenje nacrtati krug prečnika 20 cm.
![Pavlova torta](/data/images/2022/09/06/18/1250097_kolac_ff.jpg?ver=1662481031)
Okrenuti papir da strana na kojoj ste crtali bude dole, pa rasporediti šam. Peći na 150°C oko 1h i 15 minuta, dok se kora spolja skroz ne osuši. Nije strašno ako popuca, jer ta spoljna površina i treba da bude krckava i krta.
![Pavlova torta](/data/images/2022/09/06/18/1250101_fil6_ff.jpg?ver=1662481043)
Po završetku pečenja otvoriti širom rernu i ostaviti koru još 15 minuta unutra. Izvaditi pleh i ostaviti koru da se skroz ohladi. Ohlađenu koru pažljivo preneti na tacnu, preko rasporediti slatku pavlaku koja je umućena sa kašikom šećera.
![Pavlova torta](/data/images/2022/09/06/18/1250103_pleh_ff.jpg?ver=1662481058)
Nije potrebno više šećera, jer je kora jako slatka, a umućena pavlaka treba da ublaži ovu slast. Preko poređati voće. Služiti rashlađeno.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!