ZA DECU
SLANE PALAČINKE KOJE SE TOPE U USTIMA: Zbog ovog FILA ćete ih stalno SPREMATI (RECEPT)
Ostatak kajmaka rukom rasporediti preko palačinki, pa staviti da se zapeče, na 180 stepeni, dvadesetak minuta
Kada jednom ovo budete napravili, stalno ćete ovaj recept ponavljati.
Sastojci:
10 palačinki (ispečenih ranije)
Za filovanje:
1/2 kg sira
četiri jaja
200 gr kajmaka
2- 3 dl mleka
malo ulja
so nije potrebna!
Priprema:
U činiji izgnječiti sir, pa dodati 3 jaja, polovinu količine kajmaka i 2 dl mleka.
Vatrostalnu posudu ovlaš premazati uljem, premazivati palačinke filom i slagati ih jednu do druge.
Kad su sve palačinke složene, u ostatak fila dodati i ono četvrto jaje i još 1 dl mleka, pa preliti preko palačinki. Ostatak kajmaka rukom rasporediti preko palačinki, pa staviti da se zapeče, na 180 stepeni, dvadesetak minuta.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!