GUSTI GRAŠAK SA KROMPIROM I OVOM VRSTOM MESA JOŠ NISTE SPREMALI: Odmah ćete zaboraviti na PILETINUB (RECEPT)
Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

ZA RUČAK

GUSTI GRAŠAK SA KROMPIROM I OVOM VRSTOM MESA JOŠ NISTE SPREMALI: Odmah ćete zaboraviti na PILETINUB (RECEPT)

Evo jednog recepta kuvanog jela koje će vas oduševiti svojim ukusom

Objavljeno:

Kad poželite nešto da pojedete "kašikom", to će verovatno biti gusti grašak.

Evo jednog recepta kuvanog jela koje će vas oduševiti svojim ukusom.

Sastojci

za 4 osobe

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

1 manji crni luk

malo ulja za prženje

1 juneća krmenadla (200- 300gr otrpilike)

1 kesa zamrznutog graška (ili boranije), oko 450gr

1 malo veći krompir

1 kašika vegete

Grašak
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

pola kašike aleve paprike

Priprema

1.

Prvo očistiti juneću kremenadlu od kostiju i iskidati na male komadiće meso.

U većoj šerpi, na tihoj vatri, na malo ulja, isprižiti jedan crni luk takođe iskidan na komadiće, samo malo (paziti da ne pocrni luk). Ona dodati u istu šerpu i isto ulje komadiće mesa i pržiti dok ne potamni meso. Kada postane braon, dodati vode dovoljno da prekrije meso i luk i ostaviti da se dinsta na srednjoj vatri dok se ne pripremi grašak.

2.

Grašak
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

U posebnu (manju) šerpu skuvati kesu graška (ili boranije). Kada voda počne da vri prebaciti kutlačom sav grašak iz šerpe u kojoj se kuvao u šerpu sa mesom i lukom. To uraditi tako da malo vode od graška prenesemo u veću šerpu ali ne i svu. Poslije toga ako nam bude previše gusto uvijek možemo da dosipamo ostatak vode.

3.

1 krompir oprati, iseći na male komadiće i ubaciti u veliku šerpu sa graškom, mesom i lukom. Dodati jednu kašiku vegete i pola kašike aleve paprike. Kuvati još 20-30 minuta na srednjoj vatri. Čekati da voda uvri. Pri kraju mešati da ne izgori grašak.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.