Ništa lepše
NAPRAVITE RAZLISTANU PITU SA SIROM: Ovakav DORUČAK probajte VEĆ SUTRA (RECEPT)
Priprema nije komplikovana, a ukus je neodoljiv
Pite su većini ljudi omiljeni i najčešći izbor kada je doručak u pitanju. Sa sirom, mesom, zeljem, pečurkama, višnjama, grizom - uvek su rado viđen gost na trpezi.
Zato vam Telegraf donosi recept za ukusnu i brzu pitu sa sirom, koja se od tradicionalne gibanice razlikuje po tome što se kore seku na trake i prelivaju filom.
Priprema nije komplikovana, a ukus je neodoljiv.
Sastojci:
500 g kora za pitu
400 g sira
150 ml jogurta
200 ml mleka
200 ml kisele vode
100 ml ulja
2 jajeta
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
Priprema:
U posudi pomešajte kiselu vodu, ulje i so. Od celog pakovanja kora, odvojte pet kora, a četiri složite na prethodno nauljen pleh, tako da stranice kora vire.
Kore prelijte sa četiri kašike smese od kisele vode i ulja.
Preostale kore uvijte u rolat, pa ih secite na trake, otprilike jedan cenimetar debljine.
Isečene tračice razlistajte i rasporedite po plehu.
Ostavite ih tako 10 minuta, pa ih prelijte sa još četiri kašike smese od kisele vode i ulja.
U posudi izmrvite sir, pa dodajte jaja, prašak za pecivo, jogurt i mleko. Sjedinite, pa prelijte preko kora.
Zatvorite pitu korama koje vire i opet prelijte sa smesom od kisele vode.
Koru koja vam je preostala stavite preko pite i sve dobro ušuškajte.
Opet prelijte sa malo mešavine od kisele vode. Izbockajte viljuškom na par mesta.
Pitu pecite na 180 stepeni oko 45 minuta.
Kada je gotova, ostavite je da se prohladi, pa se služite uz čašu hladnog jogurta.
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!