ZA ZIMU
BARENA PAPRIKA PO RECEPTU STAROM 40 GODINA: Spremite ZIMNICU na STARINSKI NAČIN
Tegle dobro zatvoriti, pokriti stolnjakom i ostaviti dok se ne ohlade
Iskoristite sezonu paprika i spremite zimnicu u kojoj ćete svakodnevno uživati.
Sastojc i Količina
paprike somborke (može i babura) 7-10 kg
beli luk 2 glavice
list peršuna 2 veze
Smesa za barenje:
voda 3l
sirće 1l
ulje 1/2l
šećer 250 g
so2 50 g
biber u zrnu 1 kesica od 5 g
Kako pripremiti
Paprike očistiti od drški i semena, oprati i dobro ocediti sa otvorom na dole. Iseckati beli luk i peršun. Tegle i metalne zatvarače oprati i posušiti. Rernu zagrejati na 100 stepeni, staviti tegle i grejati 30 minuta. Smesu za barenje staviti u sud da provri, kad provri staviti desetak paprika (zavisi od veličine posude), bariti 2-3 minuta da ne budu premekane.
Barene paprike vaditi u posudu (da malo stanu u posudi) pa u teglu, svaki red posipati po želji sa seckanim belim lukom i peršunom. Kad se tegla napuni, paprike unakrsno pritisnuti sa drvcetom za ražnjiće i napuniti teglu sa vrelom smesom gde su se barile paprike (jako je bitno da smesa ključa kad se sipa u tegle). Tegle dobro zatvoriti, pokriti stolnjakom i ostaviti dok se ne ohlade.
(Espreso / Recepti.Žena.Blic.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!