Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
prijatno
OVO JE ZABORAVLJENI RECEPT ZA SRPSKU GIBANICU: Domaćice, dodajte OVO i odmah ćete se VRATITI u DETINJSTVO
U prosejano brašno dodajte so, jaje, mast (100 g) i vodu. Umesite srednje meko testo i podelite na 6 delova
Objavljeno:
Ovo pecivo sve vraća u detinjstvo
Sastojci:
500 g brašna
120 g svinjske masti 200 ml vode 1 kašičica soli 1 jaje 200 sitnog sira
U prosejano brašno dodajte so, jaje, mast (100 g) i vodu. Umesite srednje meko testo i podelite na 6 delova. Rastanjite svaki deo testa i skroz premažite sirom (ne idite do ivica). Preklopite i krajeve pritisnite viljuškom. U tiganju istopite preostalu svinjsku mast i pržite sa obe strane dok ne porumeni.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!