PROBAJTE
SRPKINJE POLUDELE ZA "CRNCEM BEZ JAJA": Čudan naziv ovog kolača je privukao mnoge domaćice (RECEPT)
Napravite ga.
Kontroverzan naslov je mnoge privukao, pridobio brojne obožavaoce, ali i uzrokovao brojne polemike.
Sastojci
ZA BISKVIT
3 jogurta (3×180 g)
300 g Pšeničnog glatkog brašna
250 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 kašičice Sode bikarbone
maslac za premazivanje pleha
ZA GLAZURU
150 g maslaca
150 g čokolade za kuvanje
120 g šećera
120 ml mleka
Priprema
1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu izmutite mikserom 2-3 minuta.
2. Smesu izlijte u pleh veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
3. Maslac istopite, maknite s šporeta, ubacite čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!